Calyx was completed in January 2018. The clients, with a background in design, came with a concept and preferred building system – Structural Insulated Panels (SIPs).

Project Name: Calyx House
Studio Name: Field Labs
Location: Hobart, Australia
Photography: Max Combi
Project size: 230 m2
Site size: 21000 m2
Completion date: 2018

Calyx House by Field Labs - Sheet1
Exterior View ©Max Combi

The design was refined and developed into its final form, with the construction being a hybrid of timber framing for the floors, and SIPs for the walls and ceilings.

Calyx House by Field Labs - Sheet2
Kitchen ©Max Combi

The SIPs provide R values between R5.7 for the walls and R.7 for the roof. To add to the thermal performance, triple glazed uPVC windows from Germany were installed.

Calyx House by Field Labs - Sheet3
Backyard ©Max Combi

The plan is made up of a series of pavilions, each oriented to take in different views, and to create a courtyard, and each pavilion having its own function – kitchen, dining, master bed, guest wing and a separate garage and studio.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment