“The Quest” is a replacement dwelling in Swanage, UK. Planning permission was granted in the spring of 2014, and construction started in October 2014. The build was completed in January 2016 and has won numerous accolades and awards, including: Built It 2017 , Daily Telegraph’s H&R 2017, RIBA (South West) 2017 and Sunday Times’ 2017 BHA.

Project Name: The Quest
Studio Name: Strom Architects
Location: Swanage, United Kingdom
Photography: Martin Gardner
Project size: 205 m2
Completion date: 2016
Building levels: 1

The Quest by Strom Architects - Sheet1
Living Room ©Martin Gardner

The site is heavily wooded and enjoys a beautiful southerly aspect with a view over the Durlston Country Park. The house exemplifies our belief that simplicity and honesty of construction underlie good design.

The Quest by Strom Architects - Sheet2
Exterior View ©Martin Gardner

The initial concept and design drivers are instantly recognisable in the building, and we strive to retain this clarity of intent without adding anything unnecessary to the building.

The Quest by Strom Architects - Sheet3
Way to Garden ©Martin Gardner

We think carefully about how we build our buildings and work closely with our engineers to ensure an architecture founded in such basic things such as structure, details, materials and order.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment