A project in North Fremantle for a young family on a small block. A sewer mains pipe, a narrow street frontage, an apartment block to the north and a small budget largely drove the design outcome.

Project Name: White Street House
Studio Name:
Philip Stejskal Architecture
Location: Fremantle
Photography: Bo Wong

White Street House by Philip Stejskal Architecture - Sheet1
Balcony Seating ©Bo Wong

The result is a double storey structure carved out at ground level to provide clearance over the sewer, stretching around the western boundary at ground level to provide a galley kitchen with terrace over.

White Street House by Philip Stejskal Architecture - Sheet2
Exterior View ©Bo Wong

Unlined insulated wall panels, raw blockwork, IKEA joinery + off-the-shelf double-glazed windows, contribute to maintaining a modest budget.

White Street House by Philip Stejskal Architecture - Sheet3
Bathroom ©Bo Wong
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment