The restoration and extension of a Cubitt-built Georgian terraced house in a conservation area.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: A Cloistered House
Studio Name: Turner Architects
Location: London , United Kingdom
Photography: Adam Scott Images

A Cloistered House by Turner Architects - Sheet1
Front View ©Adam Scott Images

The house was carefully given life having been left to ruin for many years. It retains the formal room arrangement over three storeys, stacking studies, bedrooms and bathrooms.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
A Cloistered House by Turner Architects - Sheet2
Living Room ©Adam Scott Images

This creates a line of defence between the street and the new extension to the rear.

A Cloistered House by Turner Architects - Sheet3
Bedroom ©Adam Scott Images

Referencing Dutch courtyard paintings, traditional East Asian courtyard houses and monastic cloisters, the extension has a formal courtyard arrangement with the intent of creating a protected and quiet space at the heart of a family home.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022