This home, located on a large secluded site in Brownwood Texas, was designed to stand apart from traditional Brownwood architecture. The owners requested a clean, modern residence with a strong indoor/outdoor connection.

Project Name: Brownwood House
Studio Name:
Dick Clark + Associates
Location: Brownwood, TX, United States
Photography: Paul Bardagjy
Project size: 4590
Completion date:2012
Building levels: 1

Brownwood House By Dick Clark + Associates - Sheet1
Kitchen ©Paul Bardagjy

To achieve their ideal, we used bold geometric lines and glass expanses to frame the house and to maximize the view of natural beauty that the lot has to offer.

Brownwood House By Dick Clark + Associates - Sheet2
Bedroom ©Paul Bardagjy

Trees are an integral part of not only the location of the house, but the placement, size and
arrangement of the pool deck and patio spaces. The Kitchen/Living/Dining area is a
single open space punctuated by a cast-in-place concrete fireplace.

Brownwood House By Dick Clark + Associates - Sheet3
Pool Side ©Paul Bardagjy

These rooms spill out onto the pool deck through a sliding corner pocket door that opens completely to the outdoor space. The materials consist of glass, stucco, and structural steel painted white.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment