Niche Interiors was enlisted to furnish the interior of this newly constructed 8,000 square foot home with expansive views of the San Francisco Bay. We worked closely with the architects at Lundberg Design to ensure that the furnishings blended seamlessly with the modern architecture and restrained materials.

Project Name: Telegraph Hill Residence
Studio Name: Lundberg Design
Project size: 8000 ft2
Completion date: 2015
Building levels: 3
Location: San Francisco, CA, United States
Photography: Thomas Kuoh

Telegraph Hill Residence by Lundberg Design - Sheet1
Living Room ©Thomas Kuoh

The media room features a wool sectional and a pair of vintage Milo Baughman armchairs reupholstered in a green velvet. All upholstered items were made with natural latex cushions wrapped in organic wool in order to eliminate harmful chemicals for our eco-conscious clients.

Telegraph Hill Residence by Lundberg Design - Sheet2
Dining ©Thomas Kuoh

Vintage mid-century dining chairs are paired with a custom walnut table in the dining room. Steel and glass LED pendants lead your eye into the formal living room which features a Christian Liaigre mohair sofa and Italian armchairs.

Telegraph Hill Residence by Lundberg Design - Sheet3
External View ©Thomas Kuoh

Niche Interiors designed a cantilevered seat in the living room bay window that maintains the modern and airy feel of the home and takes advantage of the stunning views.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment