A backyard oasis designed for relaxation and entertaining. The design includes a double garage, pool, deck, pergola and gardens.

Project name: West End Residence
Firm Name: Roundabout Studio
Site size: 4100 ft2
Completion date: 2020
Location: Toronto, Canada
Photography: Arnaud Marthouret

©Arnaud Marthouret

A once overlooked backyard merges surprising design with versatile outdoor entertaining space. The driveway’s gradual angle became a departure point for all subsequent design decisions.

©Arnaud Marthouret

Because the house itself is blocky and minimalist, a design was sketched out for the backyard in which everything, the pool, deck, pergola and gardens, were placed on a different axis than the house.

©Arnaud Marthouret

The angling acted as a counterpoint, and allowed for a more natural flow. Even the carport’s pitched roof was shifted so that one side overhung the other.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment