The project consists of making a musician’s studio coexist with his home. It is located in a residential area near Valencia, where neighboring houses are very close to each other.

Project Name: House of Silence
Studio Name: Fran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia
Built Area: 285 m2
Photography: Fernando Guerra

©Fernando Guerra

It is decided to generate a semi-buried volume on the ground floor that configures the recording studio. A concrete enclosure, within another concrete enclosure, with highly studied acoustics.

©Fernando Guerra

This volume divides the ground floor into the entrance hall and the public area of the house, open to the garden and the pool. This level is materialized with natural cement mortars, in their gray materiality, both the exterior as well as the pavement and the pool.

©Fernando Guerra

On top of this level, a volume with the night area is deposited, materialized with white lime mortars. Apparently closed to the environment, but open on its fifth facade to its adjoining gardens. A kind of intimate patios where you can enjoy nature and silence.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment