Val-des-Monts is a municipality in the Outaouais region of Quebec, Canada. Tucked away within these mountainous forests, along the edge of a lake sits the Val-des-Monts Boathouse.

Project Name: Val-des-Monts: Boathouse
Studio Name: Shean Architects
Project Size: 1750 ft2
Site Size: 4500 ft2
Completion Date: 2017
Building Levels: 2
Location: Val-des-Monts, Quebec, Canada
Photography: Younes Bounhar, Doublespace Photography

©Younes Bounhar, Doublespace Photography

The boathouse was designed with materials that draw connections to the surrounding site, emphasizing natural elements that strategically blend and pop within the enclosing environment.

©Younes Bounhar, Doublespace Photography

The approach was to create optimal views that emphasize the surrounding landscape, the boathouse was intentionally placed to maximize these views.

©Younes Bounhar, Doublespace Photography

The windows frame incredible sunsets and capture intimate moments of the passing seasons. The interior maintains a contemporary design, using natural light to highlight the raw materials that seamlessly merge from the outside in.

©Younes Bounhar, Doublespace Photography

The boathouse remains in harmony with nature, drawing influence from the encompassing setting blended within a contemporary design.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment