On a sloping site in West Lake Hills, this house slides in between mature Live Oaks to create a strong connection to nature.

Project Name: Skyline
Studio Name: Dick Clark + Associates
Project Size: 5000 ft2
Completion Date: 2012
Building Levels: 2
Location: Austin, United States
Photography: Paul Bardagjy

©Paul Bardagjy

The form of the house is long and linear, following the topography of the site and directing the perspective towards impressive views of downtown Austin.

©Paul Bardagjy

Sliding glass doors pocket completely into the walls, creating a 40’ wide opening between the living area and outdoor spaces.

©Paul Bardagjy

Stucco, stone and zinc create a natural and low-maintenance exterior, while floor-to-ceiling glass and deep overhangs make spaces both dramatic and comfortable.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment