The main aim of this proposal is to extend the rear part of the house on the ground floor level so as to provide a large mixed use living area.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: Sydner Road
Studio Name: Scenario Architecture
Completion Date: 2014
Building Levels: 2
Location: London, United Kingdom

©Scenario Architecture

The extension will provide new dining and sitting areas to the south with a direct visual connection to the rear garden benefitting from daylight. The way the new extension is designed, it will create a new secluded open patio visible (from the ground level) only to the interior of the house.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
©Scenario Architecture

The new layout creates a unique interaction of activities as it combines children play-area, sitting, reading, dining and kitchen areas into a unified space making it ideal for a contemporary lifestyle.

©Scenario Architecture

The open view-access to the rear garden connects the outdoors with the indoors giving the feel of a much larger space.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022