Youthful spirit was injected into the traditional Castle Hill house which suffered from the doldrums of previous renovations and additions. The first floor was reconfigured to enlarge the kitchen (and homework station for the family of six) as well as create two lounge specific spaces.

Project Name: Castle Hill
Studio Name: Tim Cuppett Architects
Location: Austin, United States
Photography: Whit Preston

Complete Architecture Package for Design Studios
©Whit Preston

The second floor was reorganized to create an additional bedroom and bathrooms. Colorful furnishings and playful lighting, inspired by the Owner’s art and craft collections, become the focal pieces within gallery white walls of the public rooms.

©Whit Preston

Textiles and soft furnishings were selected to harmonize with the wall hung and floor installed art, specifically the Jan Kath covering in the Formal Living Room.

©Whit Preston

The 2nd floor accommodates playful children’s bedrooms and Master Suite which is enveloped by a muted grey palette meant to invite repose from the otherwise vibrant symphony of color.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment