This project involved the refurbishment of an upper maisonette victorian property to accommodate changes for a growing family. The aim was to maximise function and enjoyment. The design is tailored for the family and incorporates story telling, playful details; colourful accents and multifunctional bespoke objects.

Project Name: Slide & Ladder House
Studio Name: Trellik Design Studio
Location: London, United Kingdom
Photography: Kangan Arora
Project size: 83 m2
Site size: 90 m2
Project Budget: $45000
Completion date: 2020
Building levels: 3

Slideamp Ladder House by Trellik Design Studio - Sheet1
Living Room ©Kangan Arora

Trellik Design Studio create a series of functional objects and spaces to utilise the flat in an efficient way.

Slideamp Ladder House by Trellik Design Studio - Sheet2
Rooftop Seating ©Kangan Arora

The bespoke kitchen cupboards make use of deeper spaces either side of chimney breast; the kids bunk bed is custom made to fit the room and made from offcuts of the ash timber balustrade; a black Valchromat timber slide is cut to size to fit on existing staircase for the children; a bright pivot ladder is added to allow access out onto the roof.

Slideamp Ladder House by Trellik Design Studio - Sheet3
Kitchen ©Kangan Arora

Every corner and hidden space is reclaimed to make the most of the two bedroom flat as a family home in the heart of Golborne Road neighbourhood.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment