The clients, a professional couple with a large, combined family, wanted contemporary addition to their suburban weatherboard cottage which would allow them to indulge in their love of gardening and allow them to cook and entertain in style.

Project Name: Yarra House
Studio Name: OTS Developments
Location: Abbotsford, Australia
Photography: Christine Francis
Completion date: 2011

Yarra House By OTS Developments - Sheet1
Kitchen ©Christine Francis

The design resolves the challenge of a south facing back garden by creating a sun-court which allows sunlight to penetrate the new living spaces from the north in winter, and serves to separate the new addition from the old house so that it reads as a clearly articulated pavilion in a garden.

Yarra House By OTS Developments - Sheet2
Bathroom ©Christine Francis

A number of dining and entertaining spaces work off the hub of the kitchen which is designed to show off the home-cook in her or his best light.

Yarra House By OTS Developments - Sheet3
Dining Space ©Christine Francis

 

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment