The renovation of this house in Campinas – Brazil started by understanding the clients personality that had chosen to buy this residence that had separated rooms and fragmented spaces.

Project Name: Villa House Renovation
Studio Name:
Bruno Rossi Arquitetos
Project size: 225 m2
Site size: 400 m2
Completion date: 2019
Building levels: 2
Location: Campinas, Brazil
Photography: Andre Scarpa

Kitchen+Dining ©Andre Scarpa

With nearly 225 sq meters of built area, the intervention started by demolishing and spaces reorganization, dissolving the fragmentation in order to give priority for natural light and ventilation. The demolished areas allowed the sense of unity to the spaces, visual and real connection for them.

Living Room ©Andre Scarpa

The ground level program was organized with living and dining room, kitchen, small office, services and a patio garden. The bedrooms are all located on first level floor. The integrated area for living rooms is also a flexible layout space that can be modify a simple livig area to a movie projection room.

Outdoor Seating ©Andre Scarpa

The used materials, simple as concrete, steel and wood are also a support for the art collection and for the antiquarian objects that the family had interest. The kitchen roof ceiling is the only special material used, and is made of perforated steel sheets.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment