This residence is located in a suburban residential area near Brasilia, Brazil.

Project Name: Güths House
Studio Name: ARQBR
Project size: 280 m2
Site size: 680 m2
Completion date: 2017
Building levels: 2
Location: Brasilia, Brazil
Photography: HaruoMikami and Joana Franca

©HaruoMikami and Joana Franca

The clients’ wish was to have a three hundred square meter ground level house built, focused on common and leisure areas, initially for weekends and celebrations.

©HaruoMikami and Joana Franca

The layout is a result of organizing the bulding’s occupation, as well as the positioning of the areas in the program, with two main volumes. Private spaces were organized in the linear volume, while the wider-shaped one received all the common areas. Their positioning allows for the creation of a reserved backyard for leisure activities.

©HaruoMikami and Joana Franca

The façades’ composition reveal the level of privacy of each space: the concrete’s opacity corresponds to the more private areas; the partial transparency of the slatted timber panels reveals the common spaces, and the open leisure areas have void itself as its defining element.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment