This project arose from the need of the clients to renovate a social area and pantry in the house where their children grew up, who no longer lived with them. The initial idea was to have a very plain renovation, as customers intended to move in 5 years. This idea of moving out was abandoned as soon as the work was completed.

Project Name: Florêncio House
Studio Name: Atelier Aberto Arquitetura and Sbardelotto Arquitetura
Project size: 60 m2
Site size: 60 m2
Completion date: 2014
Location: Porto Alegre, Brazil
Photography: Marcelo Donadussi

©Marcelo Donadussi

The design premises were limited to changing the floor, removing the winter garden, and giving significant attention to works of art.

©Marcelo Donadussi

Therefore, it was proposed to transfer the dining room, which was not used very often, to the pantry integrated into the living room after the renovation and transformed into the music room.

©Marcelo Donadussi

A large sideboard was used as a base for art and visually united the different areas of the house. The Charles Eames armchair makes the space inviting for reading and studying music, a hobby of our clients.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment