The sculptural form of the house of concrete, metal and glass was conceived as an art object among private buildings. The house is located on a small plot on a slope with panoramic views of the surroundings.

Object: Private
Floors: three
Location position: Moldova, Chisinau.
Plot: complex shape, with a slope to the west
Land area: 1400.6 m / sq.
Area 1 floor: 320 m / sq
Area 2 floors: 260 m / sq
Area -1 floor: 200 m / sq
The area of ​​the terraces and balconies: 320 m / sq.
House area: 780 m / sq
Design: mixed design scheme; reinforced concrete + metal, flat roof
Basic materials: wood, glass, concrete, metal\
Furniture: B & B italia, Rimadesio, Poliform, Agape design
Lighting: Delta light, Davide groppi
Orientation to the cardinal points: the main facade faces north
Beginning of the design: 2010
End of construction: 2018
Studio: l i n e a r c h i t e c t s
Project author: Dmitry Petrov
Art objects: Dmitry Demidov
Photographer: Oleg Bazhura

AGH By l i n e a r c h i t e c t s - Sheet

Gallery space of the house with flowing areas filled with modern objects of art, which is more like a museum, rather than a private house in which you can wander passing from one zone to another. The interior and architecture of the house aims to make an abstract impression on guests and residents of the house. But despite this, the house has everything you need for a comfortable stay: a gym, a swimming pool, a home theater, an office, many bedrooms, technical and utility rooms …

AGH By l i n e a r c h i t e c t s - Sheet6

In the center of the house is a single-front staircase, sandwiched between two walls, which connects all three levels and which is illuminated with natural light from the glass roof.

The house has three levels: one underground and two above-ground floors.

AGH By l i n e a r c h i t e c t s - Sheet7In the underground level are located: a home cinema, a gym and a large dressing room. On the first level – in the center of the house there is a secluded living room with a second light above the sofa group,

where natural light comes from the glass roof. The kitchen and dining room are located in the same space, the facade of which is turned 10 degrees relative to the main volume, which offers a great view of the pool and the surrounding area.

AGH By l i n e a r c h i t e c t s - Sheet9

At the second level there is a quiet zone where the bedrooms and a library with a glass roof are located.

From the side of the main facade (entrance) the volume of the second floor rests on a V – shaped column, under which there is parking for cars.

From the rear facade, the dynamic geometry of the house lies neatly on the hill.


l i n e a r c h i t e c t s

The architectural bureau provides a high level of services at all stages of the project from sketch to implementation.

Bureau orientation on the integrated design of private residences and commercial projects,

putting emphasis on the design of buildings “from the inside out”, relying on the environment, functionality, filling the interior, the space of the building and the site as a whole, paying great attention to nodes and details.

The design philosophy l i n e a r c h i t e c t s is a comprehensive approach, linking the internal and external space into a single ensemble, in which each space is a logical continuation of the previous one, blurring the line between the landscape and the interior of the building.

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.