The site enjoyed a unique place in an old heavy industrial estate. Positioned on the ground level the double heighted office space had road presence & frontward appreciation space. This unique condition was exploited by designing ‘ BOX IN BOX ’ type of office.

Project Name -Tetracube Office
Studio Name -PHXINDIA
Project size– 3000 ft2
Site size – 3000 ft2
Completion date– 2015
Building Level – 0
Location– Mumbai, Maharashtra, India
Photography– PHXINDIA

Tetracube Office by PHXINDIA - Sheet4
©PHXINDIA

The ‘ INSIDE BOX ’ was separated from the existing ‘ OUTER BOX ’ by roughly1.50 MT which creates the movement space. This space becomes the main passage to enter the ‘ INSIDE SPACE ’ from ‘ OUTSIDE SPACE ’.

Tetracube Office by PHXINDIA - Sheet6
©PHXINDIA

This kind of circumambulatory movement leisurely & seductively unveils the interior space to the perception of the user. The ‘ INSIDE BOX ’ around which this movement happens was shaped to produce intriguing openings at lower floor. The shape also negotiates with existing structural beams at ceiling height.

Tetracube Office by PHXINDIA - Sheet9
©PHXINDIA

This double height space opens into an interior corridor which connects series of single height cabins & meeting spaces. The corridor terminates into a staircase which leads to mezzanine floor & completes the narrative. The designs uses only white & grey as surface colours which separates the two boxes.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment