Restyling of office interiors for an financial data and media company.

Inside a historical building in the centre of Milan, the project reconfigures flow and updates finishes of the three story work spaces, while the basement auditorium was fully renovated.

Studio Name:                             Pietro Todeschini Architect
Design Team:               Pietro Todeschini – Massimo D’Alessio – Elena Matossi
Area:                                            1.200 sqm
Year:                                            2021
Location:                                     Milan
Consultants:                              CBRE
Photography Credits: Federico Villa

Uffici a Milano By Pietro Todeschini Architects - Sheet5
©Federico Villa

Light tones characterize the complete redesign of the ceilings and the new chromatic definition of all walls and partitions.

Uffici a Milano By Pietro Todeschini Architects - Sheet7
©Federico Villa

The new, custom designed American walnut panelling of the auditorium stands in contrast to this palette. Conceived as thin 3D skin, it defines the space’s perimeter, concealing and revealing furnishings in a petrol blue lacquer.

Uffici a Milano By Pietro Todeschini Architects - Sheet12
©Federico Villa

In line with the philosophy of the company, the office has been equipped with a new wellness room, a private environment where a custom-made furniture unit, which contains all the necessary accessories for a regenerating break, dialogues with the two 1900s original restored door frames.

Personal bio

Pietro Todeschini is founder of his eponymous architectural firm based in Verona and Milan. The practice’s works focus on residential, commercial and hospitality projects.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment