Sol by Meliá Phu Quoc (has changed to SOL by Meliá Phu Quoc) designed by Korn Architects, and operated by Sol Meliá, will offer a 4-star luxury destination on the Phu Quoc beachfront. This stunning resort features 254 rooms including 64 bungalows, a natural ventilated reception, a beachfront bar, a restaurant, an outdoor and indoor spa, and spectacular pools.

Project Information as below:

  • Studio Name: Korn Architects
  • Design Team: Axel Korn/ Nguyen Van Hoa/ Vuong Ly
  • Size: 20,700 sqm (96 key villas, 256 key hotels, 8 floors)
  • Year: Completion in 2016
  • Location: Phu Quoc, Viet Nam
SOL By Meliá Phu Quoc - Sheet2
©Korn Architects

SOL by Meliá Phu Quoc will establish the first presence of the Melia Hotel Group on the fast-developing island in southwest Vietnam. As per the brand concept, the facilities are aimed at young international travelers as well as the growing young hip Vietnamese middle class.

Korn Architects prepared a feasibility study for this “Beach town” and a central site of 3.5ha was chosen for the initial resort. After a selection process Melia group was named as the branded operator and the project outline was developed in a discussion between architects, developer and operator.

SOL By Meliá Phu Quoc - Sheet4
©Korn Architects

All rooms were requested to have sea view and extensive facilities included All day dining, conference center, spa+gym in the main building as well as a pool bar, beach restaurant, children playhouse, beach BBQ and a gated beach party club. The pool was to offer a variation of experiences with water beds, lab pool, wet bar and jacuzzi zones.

SOL By Meliá Phu Quoc - Sheet3
©Korn Architects

The Sol Beach house was topped out in 6/2016 and is preparing for soft opening in December 2016.

Inspirations were found in the dune landscape of the immediate surroundings and the jungle of the hillsides. Soft curved sand-colored solid forms were combined with wood shading louvers to create facades which change appearance dependent on the time of day. Predominant colors for the facade a sand and earth tones mixed with dark wood colors.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment