Willinga Park and it’s three structures – an Equestrian Centre, Covered Arena and Polocrosse Pavilion – are all connected by a set of principles that prioritise site, scale, program and materiality.

Project Name: Willinga Park
Studio Name:
Cox Architecture
Project size: 7600 m2
Completion date: 2016
Location: Bawley Point, Australia
Photography: Ginette Snow and Alina Gozin’a

Willinga Park by Cox Architecture - Sheet1
View of the Structures ©Ginette Snow and Alina Gozin’a

The brief for this project?Nothing “horsey.” The large Equestrian Centre and Covered Arena seamlessly integrate into established topography without comprising functionality for users, visitors and (importantly) horses.

Willinga Park by Cox Architecture - Sheet2
Pavilion View ©Ginette Snow and Alina Gozin’a

Light and ventilation were driving factors in their designs, contributing to the building’s distinct sculptural forms. More modestly, the Polocrosse Pavilion sits atop a purpose-built grass embankment that allows spectators to comfortably view the field.

Willinga Park by Cox Architecture - Sheet3
Seating In Pavilion ©Ginette Snow and Alina Gozin’a

As a collective, the three structures embrace an approach to building large facilities for year-round use and events. Wilinga Park rejects the idea of architecture and landscape being separate, instead creating a total environment for people, horses and nature.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment