The CUBIC has become the epicenter of the Bühler innovation campus. In order to fulfill the desired flexibility of the innovation center, supporting elements – staircase, lifts, and technical access – are concentrated in just three concrete cores.

Object Bühler Innovation Campus CUBIC
architect Carlos Martinez Architekten AG
Site Uzwil, Switzerland
Client Bühler-Immo Betriebs AG
Function Research and innovation campus
Planning period 2016-2017
Year of completion 2018

Buhler Innovation Campus CUBIC By Carlos Martinez Architekten - Sheet3
©Carlos Martinez Architekten

These three cores define, together with three patios and three double-storey halls, the center of the CUBIC. Around each of these fixed elements, are two floors of circular, open interior space in the form of rings.

Buhler Innovation Campus CUBIC By Carlos Martinez Architekten - Sheet6
©Carlos Martinez Architekten

Converted sea containers, lounge-like furniture, and flexible functioning work spaces create a relaxed atmosphere and break from the convention of the traditional office-structure toward a highly modern co-working space, a place of collaborative research and development.

Buhler Innovation Campus CUBIC By Carlos Martinez Architekten - Sheet12
©Carlos Martinez Architekten

On three floors, the building accommodates the project teams of staff members, start-ups as well as students and trainees. In addition to the fascinating spatial structures, the building achieves an intelligent synthesis of flexibility and Leed Gold Label certified sustainability.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment