The plot where the house is built didn’t have any special requirement. Because of that it was decided to create an “L” shaped prism oriented to south, wich is considered to be the best orientation in the Valencian region.

Studio name: ALEPH Arquitectos
Design Team: ALEPH Arquitectos. Nacho Pérez y Sergi Palomares
Area: 528.52sqm
Year: 2016
Location: Albal, Valencia
Photography credits: Manuel Garcia Forner
Other credits: Construction firm: Teasañ S.L.U.

UVAC House by ALEPH Arquitectos - Sheet2
©Manuel Garcia Forner

The daily part of the house is developed in the ground floor, with and open space concept completely connected with the garden throught huge crystal walls.

In the first floor are located the night areas, with open views to the garden and protected windows with composite lattices on the other side, giving privacy to the interior but alowing the sights and the crossed ventilation.

UVAC House by ALEPH Arquitectos - Sheet4
©Manuel Garcia Forner

In our studio we considered as important the living spaces as the corridors. Because of that those ones have been treated carefully, trying to work with perspectives and lighting, as if they where part of an scenario.

UVAC House by ALEPH Arquitectos - Sheet5
©Manuel Garcia Forner

The exterior has been designed as an english garden, with all the main spaces of the house organized arount it, including the basement (office, gym and garage), providing it with views and natural lighting too.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment