The house is situated at the southeast part of the island Kea at an isolated canyon. It is 200 s.m. and was completed in 2017.

Studio name: Kokkinou Kourkoulas Architects& Assosiates
Architects: Maria Kokkinou – Andreas Kourkoulas
Project Architects: Nicholas Paplomatas
Associates
Katerina Kourkoula, Tassos Ringas, Marianna Athanasiadou,
Marianna Lizardou, Georgina Birba
Structural Engineer: Andreas Mitsopoulos
Electrical – Mechanical Engineer: & X. Argyros
Construction: Berios S.A.
Photography: Mariana Bisti, Yiorgis Yerolymbos
Area: Kea Island – Greece
Period of Study: 2013 – 2017
Completion time: 2017

House in Kea By Kokkinou Kourkoulas Architects& Assosiates - Sheet2
©Mariana Bisti, Yiorgis Yerolymbos

The house is from exposed concrete due to the resettable of the material to the rocks of the island and the “ kserolithies” , the stone retaining walls and the animal shelters spread all around the island.

The house is composed of three identical separate volumes, the bedrooms, and a shadow, a shelter, which is the sitting room.

House in Kea By Kokkinou Kourkoulas Architects& Assosiates - Sheet3
©Mariana Bisti, Yiorgis Yerolymbos

The layout of the  house is based on three different qualities of view.

The panoramic view from the sitting room resembles to an open air  theatre where the scene is the landscape.

The view while moving from space to space where one has an interrupted framed view of the sea, it is more like a movie carre carre view.

©Mariana Bisti, Yiorgis Yerolymbos

The two parallel walls of the bedroom volumes frame a static view of the sea. The view is like a framed painting.

The whole concept of the house is based on these three different views of the sea and the landscape.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment