Located in Praia da Vagueira, in the municipality of Vagos, we were requested by the client to carry out the rehabilitation of the existing housing, which was in an advanced state of degradation.

Studio Name: Ferreira Arquitetos
Design Team: 
Ferreira Arquitetos
Area: 
200m2
Year: 
2017
Location: 
Vagos
Consultants: 
TUU
Photography Credits:
ITS – Ivo Tavares Studio

©ITS – Ivo Tavares Studio

The house develops on a single floor, around a courtyard, through which all the divisions interconnect. The entry point in the house, presents us with the fantastic surrounding landscape, being the point between the private and public program.

PF_Housing - Habitação By Ferreira Arquitetos - Sheet11
©ITS – Ivo Tavares Studio

In the transition between the entrance and the open space of the kitchen / living room, a small mezzanine appears, creating a contemplation space. At the level of the constructive solution, we opted for the reduced use of materials, looking for the simplicity and the reduction of construction costs.

©ITS – Ivo Tavares Studio

All divisions are no longer limited to their wall, with the opening of large windows, and they have as limit the courtyard. One of the main characteristics of the dwelling is the full use of the ceiling created by the slope of the roof.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment