Our sustainable and budget conscious design incorporated the existing 1980’s fabric. It is mainly an interior refurbishment project with a small extension.

Project Name – NELSON HOUSE
Studio Name – Biotope Architecture + Interiors
Project size– 40m2
Site size – 21133m2
Project Budget
Completion date– 2022
Building Level – 0
Location– Tasmania, Australia
Photography – Peter Mathew

Nelson House By Biotope Architecture + Interiors - Sheet3
©Peter Mathew

The interior was reorganised so all the living spaces were in an open plan arrangement. The design focussed on introducing more light, sun, views and storage.

Nelson House By Biotope Architecture + Interiors - Sheet5
©Peter Mathew

Storage spines were a feature in the living spaces. Window seats were added to provide framed views, intimate spaces, and additional storage.

Nelson House By Biotope Architecture + Interiors - Sheet6
©Peter Mathew

Timber and timber products were used as much as the budget allowed, for sustaibality and to bring warmth to the spaces.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment