Nakhon Chai Si House is the house of 3 generation Thai Chinese family members. The site is located on the outer part of Bangkok which is the same plot of land as their own but separated from each other for privacy. The house is placed to the side of the land in order to take view of the lake and golf court, as if the house has its own private lake. For this house, there is one constraint according to Feng Shui is to make the 3-story house look like a 2-storey house.

Project Title: Nakhon Chai Si House
Owner: Sutha Jitthanabanjong
Architect: Junsekino Architect and Design
Completion Year: 2019
Area: 2,500 sq.m.
Project Location: Nakhon Pathom, Thailand
Status: Complete
Building Type: Residential
Photographs: Spaceshift Studio

Nakhon Chai Si House by Junsekino Architect and Design - Sheet2
©Spaceshift Studio

The programs of this house are separated clearly, with all services including carpark and maintenance service on the basement floor which is blurred by the landscape. The ground floor consists of the common area, dining area, living area, pool and the terrace with a panoramic view of the private lake and golf court. The upper floor is the private space of 2 families that are separated by the main axis corridor.

Nakhon Chai Si House by Junsekino Architect and Design - Sheet4
©Spaceshift Studio

For the main axis that the architect designed to divide the function of the house into 2 wings which make the corridor look clearly without duct and electric wire by hiding all the electrical systems and sanitary systems of this house in the column of the corridor. the architect designed double volume space for the corridor with a translucent roof for receiving nature light during the daytime to interior space.

The intention of the owner is wanting to use all genuine material like stone and wood for their house and the structure must also look light. So, steel is used as the main material for the structure.

Nakhon Chai Si House by Junsekino Architect and Design - Sheet5
©Spaceshift Studio

This project can be one of the great examples of the way we value the relationship between interior space and the exterior. Every detail and element that has been put into the design are all equally important and the combination between wood, stone, steel, and concrete, which make the house feel cozy like wooden house.

Nakhon Chai Si House by Junsekino Architect and Design - Sheet7
©Spaceshift Studio

The main structure of the house is reinforced concrete on the basement and steel structure on the ground floor and the upper floor, which the architect intended to accent the lightness and thinness of the long eaves that protect rain and sunlight for common areas on the ground floor.

 

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.