A stately Craftsman home in Berkeley was reconfigured to create an expansive new kitchen, reading nook, and office in place of the original kitchen, maid’s room and laundry.

Project Name-Oakvale Ave, Berkeley
Studio Name-Amato Architecture
Photographer- Scott Lee

Oakvale Ave, Berkeley by Amato Architecture - Sheet3
©Scott Lee

New windows, doors and seating areas adjacent to the outdoor areas connect the spaces. Craftsman-style woodwork arranged in a symmetrical alignment ensure a unified period feel.

Oakvale Ave, Berkeley by Amato Architecture - Sheet6
©Scott Lee

The large island with solid walnut countertop takes center stage as the heart of the home, providing the owners with a communal place for family and friends to gather.

Oakvale Ave, Berkeley by Amato Architecture - Sheet9
©Scott LeeAmato Architecture

A copper niche behind the stove and copper accents in the tile lend additional warmth and character to the kitchen.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment