Renovation and extension of a mazot in Veysonnaz, Valais

The mazot was raised and made habitable. A large opening to the west to take advantage of a beautiful outdoor terrace was favoured.

Studio Name: anne-claire schwab architecte
Design Team: anne-claire schwab architecte, Arthur Billotte trainee
Area: Veysonnaz, Valais, Suisse
Year: 2016
Location: Veysonnaz
Consultants:
Photography Credits: Delphine Burtin

Mazot in Veysonnaz by anneclaire schwab architecture - Sheet2
©Delphine Burtin

A small masonry extension was built at the rear, against the slope, on the first floor to create an entrance – cloakroom and bathroom.

Mazot in Veysonnaz by anneclaire schwab architecture - Sheet3
©Delphine Burtin

A stove on the ground floor heats the completely re-insulated spaces.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment