This design was developed with close involvement by the clients to maximise the available light and space on an oddly shaped block in the inner suburban setting of Clifton Hill.

Project Name: Fenwick House
Studio Name: Julie Firkin Architects
Completion Date: 2014
Building Levels: 2
Location: Clifton Hill, Australia
Photography: Christine Francis

©Christine Francis

The original weatherboard cottage which addresses the street has been maintained while a new, two-level addition at the rear provides new kitchen and dining areas and a master bedroom suite.

©Christine Francis

The addition is angular and tapered in form with a crisp, cleanly detailed facade. Inside, a variety of spatial volumes is achieved within a relatively simple overall form. The character of natural materials, such as timber, concrete and metal, is expressed.

©Christine Francis
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment