The kitchen in a long and narrow 2-bedroom apartment in Athens was placed in the middle, directly facing the entrance and overlooking the entire apartment. It took the form of an open glass room; a glass box with plants, like a small greenhouse. The corridor connecting front and back was turned into an interior garden, with a stone-built floor, plants and generous light coming in from a large window.

studio name: Point Supreme Architects
status
: built
area: 77 m2
location: Athens, Greece
design team: Konstantinos Pantazis, Marianna Rentzou, Dafni Papadopoulou
photography credits: Yannis Drakoulidis
year: 2020

Verena Apartment By Point Supreme Architects - Sheet5
©Yannis Drakoulidis

All internal walls were demolished and replaced by various partitions and dividers; these create a feeling of continuity through the space and allow deep views through the whole depth of the apartment.

Verena Apartment By Point Supreme Architects - Sheet8
©Yannis Drakoulidis

At the same time, they allow the separation of the space into smaller areas when needed and add significant storage and display areas.

Verena Apartment By Point Supreme Architects - Sheet10
©Yannis Drakoulidis

Materials, color palettes and atmosphere between the different programmatic areas of the house vary greatly, adding to the otherwise small apartment an unexpected feeling of variety and richness.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment