Christen Hus is new office building, centrally located in the attractive new Copenhagen neighbourhood, the Carlsberg Quarter, and surrounded by listed buildings.

Architect: C.F. Møller Architects
Project Name:
Christen Hus
Status: Built
Client
: Carlsberg Byen Ejendomme P/S
Size: 3900 m²
Address: Copenhagen, Denmark
Year of competition: 2015
Year: 2015-2018
Landscape: Opland Landskabsarkitekter
Collaborators: BNS, EKJ – Rådgivende ingeniører A/S

Christen Hus By C.F. Møller Architects

The building has a striking, exclusive natural stone-covered façade without visible mounting brackets. As a reference to the golden concrete shells on the adjacent listed storage cellar by Eske Kristensen, each window field is encircled by golden aluminium frames, giving the façade depth and creating varied views and beautiful shadow effects.

Christen Hus By C.F. Møller Architects

The ground floor is an open and transparent storefront, which draws in life from the quarter’s shopping precinct and the Bryggernes Plads square.

Christen Hus By C.F. Møller Architects

The transition between the base and the upper part of the building is emphasised by a cantilevered canopy that creates a covered space with a human scale.

Christen Hus By C.F. Møller Architects

There is also a rooftop garden from where the building’s users have fine views of the attractive neighborhood.


C.F. Møller Architects

Write A Comment