Located 10 km from Miercurea Ciuc, in the heart of the Harghita mountains, this project responds to a specific request: the design of a pavilion for families and children at the base of the ski slope.

Location: Piricske, Romania
Program: Mountain restaurant
Surface: 155m²
Client: Mountain Rest Guesthouse
Team: Emőke Forró architect, Milimetric Structure, Tigra Will MEP
Calendar: 2020

Mountain Restaurant By A-PLATZ - Sheet3
©A-PLATZ

We intended to answer this question in a simple manner. We imagined a pavilion that can be used all around the seasons, with an interior space as well as a large perimetral terrace used as a solarium or allowing for other activities to happen.

Mountain Restaurant By A-PLATZ - Sheet5
©A-PLATZ

The pavilion responds to its environment in a subtle manner, by the orientation of the main space and the enlargement of the terrace towards the ski slope and the sun.

The strength of this architecture resides in it’s simple form: a symmetrical plan, a concentric arrangement of rooms, a continuous bench along the outside wall, a terrace surrounded by columns.

Mountain Restaurant By A-PLATZ - Sheet6
©A-PLATZ

Wood is the principal material of this project. The main reasons are the local know-how The main reasons are the local know-how in site construction and the desire to use a single material, from structure to finishes.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment