[tabs type=”horizontal”]
[tabs_head]
[tab_title] Project Info [/tab_title]
[tab_title] Introduction [/tab_title]
[tab_title] Details [/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]Architects: BVN Donovan Hill + Jasmax
Location: Auckland, New Zealand
Project Principal: James Grose
Project Director: Brian Clohessy
Project Architect: Chris Boss
Year: 2013
Photographs: Courtesy of BVN Donovan Hill + Jasmax

Project Team: Matt Middleton,Adam Mosses,Katie Newall , Tom White, Yi-Jan Lien, Jemma Cook, Mordechai Toor, William McNaughton, Carol-Ann Pickvance,Olivia Giangrasso, Kait Zegers, Zoe Michalski, Ben Doherty, Meg O’Hara, Barry Dineen, Barbara Vourakis
Project Team Interiors: Vishwa Kaushal,Helen Lee, Tijana Papandrea, Angie Andrijic, Ulrike Baeuerle, Alice Penna, Josephine Meldgaard[/tab]

[tab]ASB North Wharf is an international benchmark in sustainable building that provides a head office for ASB Bank with a workplace that places staff wellbeing at the forefront.The seven-storey office block consists of two buildings joined by a glazed multi-level walkway over a central public lane. The lane facilitates pedestrian connectivity and a new interconnected public/private space.[/tab]
[tab]ASB North Wharf incorporates a number of innovative environmentally sustainable strategies. The atrium functions as the building’s ‘lungs’ – cross ventilation is achieved by fresh air from the open windows in the façade being drawn up into the top of the building through a unique funnel. The funnel and light reflector on the building’s roof capture and reflect natural light deep into the building. A distinctive sunscreen on the north façade references the leaves of the Pohutukawa, a native New Zealand tree.

Designed from the inside out, the workplace fit out is based on a village concept with themed ‘neighbourhoods’ and a range of communal spaces. These provide a choice of work settings and inspire a sense of identity, community and transparency in line with the work aspirations of ASB.

[/tab][/tabs]

[g-gallery gid=”1709″]

Write A Comment