House GB | SPL-Arquitectos

The project became from the interpretation of several factors that can condition the way of living, either by place and landscape, or by the needs and desires of the its future inhabitants.

In addition, it was important to enjoy the sun exposition as well as the great ocean view and landscape to the north side, since both are in opposite sides. Therefore, the house was developed in two floors and implanted in the higher level of the terrain to optimise these factors, and at the same time reduce its impact in the territory, not only in in terms of design, but also in the choice of materials, such as the local stone, wood, glazing and landscaped roof.

These materials contribute to the integration in the landscape and dematerialize the volumes, whose interior and exterior spaces are diluted by the torn plans that design the house and are complemented by the garden and landscaping.

Check Also

Grandpa’s Cool House | architect-k

The Grandpa’s Cool House is a retirement home for the baby boomers. In Korean modern …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »